Der er stadig midler at søge til udvikling af fiskeri i Qaanaaq, Melville og Østgrønland

Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst har indtil videre fordelt 730.000kr til udvikling af fiskeri. Der er ydet støtte til 5 projekter, deriblandt udstyr til forsøgsfiskeri, kursus i bundgarnsfiskeri og et fiskeriseminar. Alle projekter er i Østgrønland.

Inatsisartut har afsat 1. mio.kr. til udvikling af fiskeriet i Østgrønland, Qaanaaq og Melvillebugten i 2021. Der er altså 270.000 kr. tilbage.

Derfor opfordrer Naalakkersuisoq Melvillebugten og Qaanaaq til også at ansøge om støttemidler til projekter for fiskeriudvikling i områderne.

”Inatsisartut har afsat penge til fiskeriudvikling i Qaanaaq, Melville Bugten og Østgrønland og det ligger Naalakkersuisut meget på sinde, at alle tre områder får nytte af midlerne. Derfor vil jeg opfordrer fiskere og fangere i Qaanaaq og Melville Bugten til at ansøge om midler til projekter i deres områder.”
, udtaler Naalakkersuisoq Aqqaluaq B. Egede.

Alle kan ansøge om tilskud til projekter som kan være med til at udvikle fiskeriet. Man kan få hjælp af erhvervskonsulenten i kommunen eller hos KONFIFA. Der skal fremsendes projektbeskrivelse og udkast til budget til Departementet for Fiskeri og Fangst.

apn@nanoq.gl
Imaneq 1A, 701
3900 Nuuk

For nærmere information kontakt Departementet for Fiskeri og Fangst, apn@nanoq.gl.