Bispevielse

Biskop Paneeraq Siegstad Munk bliver bispeviet ved en særlig gudstjeneste i Hans Egedes kirke i Nuuk den 1. august i år.

 

Den 3. marts 2020 meddelte Naalakkersuisut, at der var udskrevet valg til biskop, og den 7. oktober samme år kunne Naalakkersuisut meddele, at den kandidat der ved valget havde fået flest stemmer var Paneeraq Siegstad Munk og hun derfor var kommende ny biskop over Grønlands Stift.

 

Den 1. december 2020 tiltrådte Paneeraq Siegstad Munk embedet som biskop, og afløste dermed biskop emerita Sofie Petersen, der på det tidspunkt havde været biskop over Grønlands Stift i 25 år. Der skulle have været bispevielse den 22. november 2020, men grundet de daværende regler for indrejse og forsamlinger blev det besluttet at udskyde bispevielsen indtil det var muligt at udføre ceremonien på traditionel vis.

Med den gældende bekendtgørelse for forsamlinger og indrejse er dette nu muligt, og bispevielsen finder derfor sted den 1. august kl. 13 ved en særlig gudstjeneste i Hans Egedes kirke i Nuuk. Der vil efterfølgende være kaffemik for menigheden i Katersortarfik, Nuuk, og dagens begivenhed afsluttes med en middag om aftenen.

 

Naalakkersuisoq for Kirke Peter Olsen udtaler ”Det er glædeligt at det nu er muligt at afholde bispevielsen, og Naalakkersuisut ser frem til at deltage i denne historisk store festdag for Kirken”

 

For yderligere oplysninger om gennemførelsen af bispevielsen henvises der til Bispekontoret eller AC fuldmægtig Line Hasselriis +299 345708 land@nanoq.gl