God tilslutning til vaccinationerne i Tasiilaq og Qaanaaq

vaccination

Første vaccinationsrunde for Tasiilaq, Qaanaaq og tilhørende bygder er ved at være gennemført og for begge steder gør det sig gældende at ca. 4 ud 5 har takket ja tak til tilbuddet med Moderna vaccinen. Sideløbende med at der er vaccineret i Øst-og Nordgrønland har endnu et vaccinationshold genbesøgt Sydgrønland og håber på en større tilslutning end sidst.

Flot tilslutning

Fra vaccinationsholdene lyder der en stor ros til befolkningen og de mange hjælpere. De fortæller om en god stemning og at mange hjælper hinanden med at komme frem til vaccinationen. Nogle steder er tilslutningen derfor næsten 100%.

Landslægen oplyser at hvis vi kan opnå, at op mod 8-9 ud af 10 er vaccineret, vil vi kunne undgå større smitteudbrud i samfundet. Man skal dog huske at dem som ikke er vaccineret stadig kan blive alvorligt syge af corona. Så en vaccine beskytter den enkelte mod et alvorligt forløb af Covid-19.

 

Døren er åben for alle

Vaccinationsprogrammet kører planmæssigt og der er et vaccinationshold på re-visit i Sydgrønland. Det meddeles at dørene er åbne for alle interesserede borgere. Sydgrønland oplevede den laveste tilslutning til vaccinationsprogrammet. Derfor er der lavet en ordning så de borgere, der ønsker deres første stik kan tage imod vaccinen i denne omgang sammen med de borgere, som skal re-vaccineres.

 

Prioriter tilbuddet

Det er en stor logistisk opgave at få de mange vacciner ud over så store geografiske afstande og til de mest afsidesliggende bygder. Derfor er det vigtigt at borgerne prøver at være hjemme for at kunne få vaccinationen, mens vaccinationsholdet er der. Hvis man vælger at takke nej til tilbuddet nu, og ombestemmer sig senere, så kan man risikere at skulle vente til vaccinen bliver mere almen tilgængelig. Er man ude at rejse, kan man altid få vaccinen der hvor man er, når vaccinationsholdet kommer.

 

Hold dig opdateret på corona.nun.gl

Vaccinationsplanen for de kommende uger er offentliggjort og publiceret på den nye hjemmeside corona.nun.gl under ”Vaccination” og ”Næste vaccinationssted”. Der kan ske ændringer i planen pga. vejrlig f.eks., så coronasekretariatet anbefaler at man holder sig opdateret på hjemmesiden.

De nye betingelser for indrejse tillader op til 600 indrejsende om ugen. Og mønsteret med fyldte fly er det, der tegner sig nu. På den måde skal Grønland åbnes igen for omverdenen. Derfor er det vigtigt at borgerne får vaccinationen, så vi kan beskytte hinanden og os selv, i takt med at der kommer flere og flere indrejsende.

 

I de næste uger besøges Uummannaq og bygder, Sydgrønland samt Qeqartarsuaq og Qasigiannguit. Der er det en god ide at holde øje med, hvornår vaccinationsholdet er der, hvor du opholder dig og møde frem.