Gå til sidens indhold
  1. Del link

Send et forslag til forsøgsfiskeri til 2025

Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst

Naalakkersuisut skal til at fastlægge hvilke forsøgsfiskerier som skal gennemføres i 2025.

I den forbindelse anmoder Departementet for Fiskeri og Fangst om forslag til forsøgsfiskeri. Det er en prioritet for Naalakkersuisut at undersøgelserne af fiskebestandene i vores farvande skal intensiveres. Dette skal blandt andet gøres ved gennemførsel af forsøgsfiskerier.

Er du erhvervsfisker og har et ønske om at udforske det grønlandske farvand for nye fiskerimuligheder, bedes du fremsende dine forslag til Departementet for Fiskeri og Fangst. Du bedes fremsende nedenstående blanket til APN@nanoq.gl inden for fristen, hvorefter Departementet vil tage dine forslag med i det videre evaluerings-forløb.

Forsøgsfiskeri defineres som fiskeri der udforsker nye områder, nye arter eller som udnytter nye redskaber til et allerede kendt fiskeri (læs mere på Sullissivik her: Misileraalluni aalisarnissamut qinnuteqaat (sullissivik.gl)).

Der skal gøres opmærksom på at forsøgsfiskerier som oprettes af Naalakkersuisut, som udgangspunkt vil blive udbudt offentligt.

Det skal yderligere præciseres at indsendelse af et forslag i forbindelse hermed er ikke samtidig en ansøgning om deltagelse. Skulle forslaget blive oprettet som et forsøgsfiskeri i 2024, vil det fremgå af den liste som bliver offentliggjort ved en pressemeddelelse i starten af det nye år, hvor det samtidig bliver muligt at ansøge om deltagelse på det tidspunkt.

Sidste frist for indsendelse af forslag til nye forsøgsfiskerier er den 27. september 2024.

Departementet for Fiskeri og Fangst. E-mail: apn@nanoq.gl

Her er link til blanket