Gå til sidens indhold
  1. Del link

Elcykler er nu lovlige i Grønland

Sendes af: Departement for Boliger og Infrastruktur
Efter at det i efteråret 2023 blev klart, at elcykler inden for den eksisterende lovgivning var ulovlige, anmodede Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Hans Peter Poulsen, Transportminister Thomas Danielsen om at få lovliggjort elcykler hurtigst muligt.

Dette er nu tilfældet, således de er lovlige i Grønland pr. 1. juni

Hans Peter Poulsen udtaler:
”Det er tilfredsstillende, at det nu er lovligt at anvende en elcykel. En elcykel kan være et effektivt transportmiddel, som i nogen tilfælde kan erstatte en bil, ligesom de kan bruges i turistbranchen.

Med flere elcykler kan der komme mere trafik på veje og stier. Jeg vil i den forbindelse opfordre alle til at være opmærksomme og tage hensyn i trafikken, så de hurtige elcykler ikke fører til ulykker
.”

Transportminister Thomas Danielsen udtaler:
” Jeg har et godt og tæt samarbejde med min grønlandske kollega. Derfor har det også været en prioritet at få ændret lovgivningen efter grønlandsk ønske i forhold til elcykler. Samtidig fortsætter arbejdet og dialogen om opdatering af reglerne på en række andre områder. ”


Reglerne for elcykler:
• Der må kun være én motor på cyklen.
• Motoren må kun hjælpe til, når der trædes i pedalerne, dog må der være en hjælpefunktion (gåfunktion) ved op til 6 km/t.
• Motoren må max give effekt på 750 watt.
• Motoren må kun hjælpe til op til 25 km/t.
• For bremser, lys og andet udstyr gælder samme regler som for almindelige cykler.
• Cyklisten skal anvende cykelhjelm under kørslen.

Under den offentlige høring blev der udtrykt ønske om, at el-løbehjul også bliver lovlige på færdselslovens område. El-løbehjul er dog ikke med i den aktuelle ændring, men kan komme med i en senere ændring.

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger og Infrastruktur på box909@nanoq.gl