Gå til sidens indhold
  1. Del link

Nyt børneråd udpeget

Sendes af: Departement for Børn og Unge

Naalakkersuisut har udpeget Aka Olesen, Julius Jeremiassen og Paneeraq Olsen til børnerådet. De tre nye medlemmer skal sammen med Børnetalsmanden arbejde for børns vilkår, være med til at sætte retning for MIO’s arbejde og understøtte børns rettigheder i hele landet.

Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede, har udpeget tre nye medlemmer til børnerådet de næste fire år.

Børnerådet skal bl.a. bistå Børnetalsmanden med at udvikle strategier på børneområdet, der blandt andet skal sikre kontakt til og kommunikation med børn. Desuden bistår Børnerådet Børnetalsmanden med råd og vejledning i alle spørgsmål vedrørende børn. Rådets medlemmer har tilsammen en stor indsigt i forskellige emner vedrørende børn.

”De nye medlemmer er sammensat på baggrund af deres brede vifte af fagligheder indenfor børneområdet. For mig er der ingen tvivl om, at det vil styrke og forbedre børns rettigheder og vilkår i landet, med barnet i centrum,” udtaler Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, Aqqaluaq B. Egede.

Det nye børneråd, som er indstillet af offentlige myndigheder, består af:

  • Aka Olesen, Afdelingschef i afdelingen for strategi og planlægning i Departementet for Sundhed
  • Julius Jeremiassen, Skoleinspektør i Avannaata Kommunia
  • Paneeraq Olsen, Direktør for Velfærd, indstillet af Qeqqata Kommunia

For nærmere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på e-mail: rose@nanoq.gl eller tlf: +299 34 50 00