Gå til sidens indhold
  1. Del link

Den Økonomiske Betydning af Udenlandsk Turisme i Grønland

Sendes af: Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling
Foto: Aningaaq R. Carlsen, Visit Greenland

Visit Greenland, AECO, SIKUKI, Nalik Ventures, Air Greenland, KAIR og GrønlandsBANKEN har netop offentliggjort ‘Den Økonomiske Betydning af Udenlandsk Turisme i Grønland’, der afdækker turismens økonomiske betydning i vores land for 2023.

For første gang i mange år, foreligger der nu vigtige data for vores turisme. Som det fremgår af tallene, bidrager turismen solidt til vores økonomi, og andrager næsten en tredjedel af værdien af vores eksport.

”Rapporten om turismens økonomiske betydning for vores land er et godt værktøj til at se hvor meget turismen faktisk bidrager til vores økonomi og hvor mange arbejdspladser, der er i erhvervet. Da vi forventer en øget turisme i de kommende år vil turisternes bidrag være med til at skabe endnu flere arbejdspladser, bedre lønninger og god økonomi til vores lokale virksomheder. Det er glædeligt at konstatere at turismen faktisk har så stor positiv effekt for vores land, så det er et erhverv der klart er værd at satse på”, udtaler Naaja H. Nathanielsen

Et stærkt turismeerhverv skal understøttes af konkrete og brugbare data og statistik, så beslutninger til brug for konsekvensmæssige tiltag for turismeerhvervet kan træffes på et oplyst grundlag. Dataene i denne rapport er derfor et kærkomment bidrag, der er et godt værktøj i den fortsatte udvikling.

For at kunne måle den reelle samfundsmæssige effekt og deraf økonomiske gevinst af turismen i Grønland ønsker Naalakkersuisut at styrke indsatsen omkring et turismeregnskab, og har derfor igangsat et projekt om udarbejdelse et årligt regnskab hvor de egentlige effekter i form af omsætning, jobskabelse og indtægter til Grønland fra turismen kan måles med en international standard.

For yderligere information kontakt: Souschef Flemming Birk, e-mail: febk@nanoq.gl
Departementschef Jørgen T. Hammeken e-mail: joeh@nanoq.gl

Departementet for Erhverv, Handel, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling. Email: isiin@nanoq.gl, telefon +299 34 50 00.