Gå til sidens indhold
  1. Del link

Tilgængeligheden af antigentest øges

450.000 test er på vej ud til byer og bygder

Sendes af: Departement for Sundhed
Antigentest

”Antigentestene bliver tilgængeligt for alle der måtte have et behov”, siger Mimi Karlsen, Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender. Hun har overtaget sundhedsområdet, mens Kirsten L. Fencker holder sygeorlov.
”Vi kører todelt med antigentestene. De første test bliver udleveret til kommunerne som så kan fordele dem til deres egne institutioner, herunder ældreområdet, skoleområdet med videre.”
Derudover planlægges der gratis udlevering til borgerne, ligesom den nuværende ”kondomløsning”, hvor borgerne kan hente gratis kondomer hos sundhedsvæsenet, men hvor man også har mulighed for selv at købe kondomer i butikkerne.
”Vi arbejder på en løsning hvor man kan hente gratis antigentest i sundhedsvæsenet og i de bygder hvor der ikke er sundhedscentre, arbejder vi på at antigentestene kan udleveres i Pilersuisoq-butikkerne. Antigentestene vil ligeledes stadig være til salg i butikkerne, siger Mimi Karlsen”.
Det skal understreges, at man ikke selv skal kontakte sundhedsvæsenet eller Pilersuisoq omkring antigentestene. Hvornår de gratis antigentest bliver tilgængelige i byer og bygder vil blive meldt ud lokalt. Testene vil ankomme løbende til byer og bygder afhængig af trafikforhold samt udfordringer med vejret.