Gå til sidens indhold
  1. Del link

Ekstra personale og test på vej til Qasigiannguit

Sendes af: Departement for Sundhed
Det seneste døgn er der konstateret en del smittede i Qasigiannguit, specielt blandt børn.

”Der er konstateret 53 smittede i Qasigiannguit og derfor har vi besluttet at sende ekstra personale til Qasigiannguit så man kan bistå sundhedspersonalet med blandt andet testning af borgerne”, siger Kirsten Fencker.

Det ekstra personale forventes at ankomme til byen i løbet af de nærmeste par dage.

”Forskellen mellem situationen i Upernavik og Qasigiannguit er, at der i Upernavik er så mange smittede at alle borgere anses for at være nærkontakter mens vi i Qasigiannguit stadig håber at kunne kan nå at stoppe smittespredningen”, siger landslæge Henrik L Hansen.

Myndighederne vil holde øje med situationen og opfordrer folk med symptomer til ikke at være sammen med andre og indskrænke de sociale kontakter mest muligt så man kan få stoppet smittekæderne.

Det vigtigste i forhold til at forebygge smittespredning mod coronavirus er, at man sørger for at blive testet, hvis man får symptomer eller er i risiko for at være blevet smittet. Hvis man er smittet med coronavirus, bør man gå i isolation og sørge for opsporing af sine nære kontakter i samarbejde med smitteopsporingsenheden i Nuuk.

Yderligere oplysninger kan fås ved at henvende til ministersekretæren Mads Pedersen, mpbr@nanoq.gl