Gå til sidens indhold
  1. Del link

Tillykke med dåben

Sendes af: Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Grønlands nye forskningsskib er i dag d. 7. maj 2022 blevet døbt ”Tarajoq”. Skibet er den største forskningsinvestering i Grønland nogensinde.

Grønlands nye moderne forskningsskib er nu blevet døbt og klar til brug. Forskningsskibet er veludstyret til forskellige typer undersøgelser, som vil bidrage med vigtig viden for Grønland og resten af verden. Undersøgelser af reje- og fiskebestandene samt klimamæssige ændringer i havmiljøet er nogle af de opgaver, som skibet skal bruges til.

  • Tillykke til os allesammen med det nye forskningsskib. Det er en rigtig glædelig dag. Vi har investeret 220 mio. kroner i det nye forskningsskib og Aaga W. Jensens fond har doneret 15. mio. kroner. En stor investering, som afspejler den store betydning, havets ressourcer har for vores land. Den viden som vi vil få via det nye forskningsskib, er helt afgørende for blandt andet vores fiskeri og for, at vi i Naalakkersuisut kan arbejde for at sikre en bæredygtig økonomisk vækst, udtaler Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund.

Tarajoq drives af Pinngortitaleriffik (Grønlands Naturinstitut) på vegne af Grønlands Selvstyre. Forskningsskibet understøtter Pinngortitaleriffiks forskning i de levende ressourcer og styrket viden om Grønlands økosystemer.

Ved dåben af Grønlands nye forskningsskib holdt Naalakkersuisoq for Finanser og Ligestilling, Naaja H. Nathanielsen, tale. Læs talen her

Kontakt
For yderligere oplysninger kontakt departementschef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø Mette Skarregaard Pedersen på tlf.: 346476/529844 eller e-mail: mesp@nanoq.gl eller pan@nanoq.gl.