Greenland Forum konferencen afholdes i Nuuk

Greenland Forum, som er blevet til i et samarbejde mellem Naalakkersuisut og Arctic Circle Assembly, afholdes i dagene 27.- 29. august 2022 i Nuuk under overskriften: Grønland i det globale Arktis: klima og velstand – geopolitik og fremskridt.

 

Den store internationale konference Arctic Circle Greenland Forum som er blevet aflyst to år i træk på grund af COVID-pandemien, er nu fastlagt til slutningen af august i år.

Greenland Forum afholdes i regi af Arctic Circle Assembly, som er ét af de største netværk for international dialog og samarbejde om Arktis. Arctic Circle Assembly nyder stor tilslutning og deltagelse fra regeringer, organisationer, virksomheder, universiteter, tænketanke, miljøorganisationer, oprindelige folk og andre interesserede i udviklingen i Arktis.

”Vi er en del af den globale verden og som sådan arbejder vi stærkt på at styrke og udvide vores venskaber og kredsen af vores samarbejdspartnere, særligt blandt vores nærmeste naboer. Naalakkersuisut ønsker at der i alt samarbejde og samtale om Arktisk skal være et skarpt fokus på Grønland og vores rolle for at skabe en fredelig og bæredygtig udvikling af vores samfund. Jeg er derfor glad for at netop disse ønsker afspejles i de valgte temaer for forummet”.

”Som et arktisk folk har vi en central rolle når der skal diskuteres emner der vedrører Arktis og i beslutninger der vedrører vores samfund. Derfor glæder det mig, at vi sammen med Arctic Circle er blevet enige om at arrangere denne konference i Nuuk. Jeg ser frem til at modtage vores internationale gæster fra nær og fjern til konferencen. Jeg håber også at konferencen vil få en stor tilslutning herhjemme fra Grønland, således at vi er mange om at vise vores gæster hvem vi er og hvad vi har at byde på.” udtaler Formanden for Naalakkersuisut Muté Bourup Egede.

 

Greenland Forum forventer deltagelse fra omkring 300-500 deltagere, hvor Katuaq kulturcenter i Nuuk vil sætte rammerne for arrangementet.

 

For nærmere oplysninger kontakt Repræsentationschef i Reykjavík Tove Søvndahl Gant, tovs@nanoq.gl   tlf: +354 6655610

 

Nærmere oplysninger om Greenland Forum findes også på Arctic Circles hjemmeside.

 

 

Arctic Circle Sekretariatet modtager frem til 1. juni 2022 sessionsansøgninger af relevans for temaet for forummet. Læs mere her.