Gå til sidens indhold
  1. Del link

Midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkoholholdige drikke fra i aften til og med 25. januar 2022 i Qeqqata Kommunia

Sendes af: Departement for Sundhed
Øl og spiritus
Naalakkersuisut imødekommer en anmodning fra borgermesteren i Qeqqata Kommunia og indfører et midlertidig forbud mod salg og udskænkning af alkoholiske drikke med 2,25 volumenprocent og derover i hele kommunen.

Under den nuværende situation hvor restauranter og beværtninger er blevet pålagt at holde lukket mellem kl. 22:00 og 5:00, bliver alkoholforbruget i hjemmene monitoreret tæt fra myndighedernes side.

En negativ udvikling i forbruget af alkohol i hjemmet vil ikke alene ramme børn og familielivet, men vil også øge risikoen for spredning af Covid-19, idet man er mindre opmærksomme på smittefaren ved sammenkomster, hvor der drikkes alkohol. Der er over 500 smittede i Qeqqata Kommunia og der findes dagligt nye smittede med ukendte smittekæder.

Naalakkersuisut har i dag drøftet en anmodning fra borgmesteren i Qeqqata Kommunia Malik Berthelsen om at indføre et midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkoholiske drikke med 2,25 volumenprocent og derover.

Grundet den omfattende smitte med ukendte smittekæder flere steder i kommunen, har Naalakkersuisut besluttet at tage anmodningen til efterretning og indfører et midlertidigt forbud mod salg og udskænkning af alkoholholdige drikke fra i aften 11. januar kl. 22:00 til og med 25. januar 2022 i Qeqqata Kommunia.


For yderligere oplysninger kontakt afdelingschef i Departementet for Sundhed, Martin Pedersen på tlf. +299 34 66 18.