Gå til sidens indhold
  1. Del link

Rammer for tildeling af kunstmidler er nu fastsat

Sendes af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke
Tromme

Naalakkersuisut har netop fastsat rammer for tildeling af kunstmidler. Dette er sket ved Selvstyrets bekendtgørelse nr. 75 af 21. december 2021 om tilskud til kunstnerisk virksomhed og formidling heraf. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2022.

Bekendtgørelsen skal administreres af Grønlands Kunstfond, som netop fra 1. januar 2022 har fået til opgave at administrere Naalakkersuisuts tilskud til kunstnerisk virksomhed og formidling heraf.

Bekendtgørelsen fastsætter bl.a. rammer for anvendelsesområde og afgrænsning af tilskudsberettigede, tilskudsformer, tilskudsbetingelser og ansøgningsprocedure.

Som administrator forpligtes Grønlands Kunstfond til, med respekt for principperne i Inatsisartutlov om kunstnerisk virksomhed, at fastsætte nærmere retningslinjer for prioritering af ansøgninger.

Grønlands Kunstfond vil også kunne fastsætte nærmere retningslinjer for, hvilke tilskudsformer, der kan anvendes i forhold til hvert enkelt kunstområde.

Retningslinjerne skal godkendes af Departementet for Kultur og skal efterfølgende offentliggøres

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Peter Olsen glæder sig over den nye bekendtgørelse, som giver Grønlands Kunstfond de fornødne retlige rammer for sin virksomhed og dermed også åbenhed og klare regler for tilskudstildelingen.

”Det er vigtigt, at vi sikrer klare regler for tildelingen af kunstmidlerne, og at Grønlands Kunstfond som administrator får nogle gode rammer at udøve sin virksomhed på. Den nye bekendtgørelse vil sammen med den tidligere udstedte bekendtgørelse om Grønlandsk Kunstfond sikre dette. Jeg ser frem til, at Grønlands Kunstfond herefter fra det nye års begyndelse vil påbegynde tilskudsadministrationen til stor glæde for vore mange dygtige kunstnere. ”

Nærmere oplysninger om bekendtgørelsen kan fås ved henvendelse til Afdelingschef Karl Davidsen. Tlf. nr. 34 56 91, e-mail: kdav@nanoq.gl