Gå til sidens indhold
  1. Del link

Diplomer til nye fiskeri og jagtkontrollører

Sendes af: Departement for Fiskeri og Fangst
Fiskeri og jagtkontrollører
Syv nye fiskeri og jagtkontrollører fik uddannelsesbeviser i Hans Egedes hus, onsdag den 15. december 2021.

Uddannelsen, som er toårigt, foregår vekslende mellem skole og praktikophold på ens tjenestested. En væsentlig del af uddannelsen gennemføres i kombination mellem kontrolarbejde og praktik/sidemandsoplæring.
Akademiuddannelsen blev implementeret første gang i 2019, da de grønlandske myndigheder besluttede sig for at starte et hold op. Uddannelsen er udviklet og gennemført i samarbejde mellem GFLK, Fiskeristyrelsen i Danmark og Erhvervsakademi MidtVest.

Fiskerilicensinspektøren Michael D. Pedersen udleverede diplomerne til de nye fiskerikontrollører.

- Målet med basisuddannelsen er at sikre og styrke deltagerne indgående kendskab ud i en lang række forhold vedrørende kontrol, myndighedsudøvelse, og kendskab til lovgivningen. Desuden skal uddannelsen også medvirke til at styrke kontrolkorpsets effektivitet og fleksibilitet.

- Det er vigtigt i forhold til forvaltningen og offentligheden, at de nye kontrollører også fremadrettet vil anvende og dele deres indlærte færdigheder, erfaringer og ikke mindst arbejdsmetoder med kollegaer. Det er vigtigt, at det faglig niveau til stadighed tilføres opmærksomhed, så kontrollens kvalitet og effektivitet fortsat gennemføres på et højt niveau, sagde Michael D. Pedersen blandt andet til dimittender.

Følgende er nye fiskerikontrollører: Jakob Andersen, Rikka Jensen Trolle, Jannik Holm, Arnanguak Steenholdt, Angutitsiaq Jerimiassen, Ludvig Hansen og Sofus Lars Frederiksen.

For nærmere information kontakt Departementet for Fiskeri og Fangst, apn@nanoq.gl