Gå til sidens indhold
  1. Del link

Tilslutningen til vaccination skal øges blandt befolkningen

Naalakkersuisut og Landslægen sætter en kampagne i gang, for at få flere til at lade sig vaccinere mod Covid-19.

Sendes af: Departement for Sundhed
Covid-19 vaccination
Naalakkersuisut og Landslægen sætter i de næste uger ind med mere information om vaccination gennem en landsdækkende kampagne. Formålet er at motivere til at lade sig vaccinere, ved at fortælle hvorfor det er vigtigt både for den enkelte og for samfundet.

”Jeg er meget glad for, at flertallet af befolkningen bakker op om vores vaccinationsprogram mod Covid-19. 71 % af hele befolkningen er begyndt vaccination mod COVID-19, 66 % er færdigvaccinerede og 5 % har fået tredje stik. Nu vil vi meget gerne have de sidste med. Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der endnu ikke er blevet vaccineret, til at tage imod vaccinationstilbuddet,”
siger Kirsten L. Fencker, Naalakkersuisoq for Sundhed.

I den seneste tid ser vi de højeste smittetal, der er registeret her i landet, siden starten af pandemien. Den nuværende situation øger presset på Sundhedsvæsenet. Derfor er det afgørende, at vaccinedækningen bliver højere i hele landet. Skoler, børneinstitutioner og arbejdspladser rammes også, da det især er de uvaccinerede voksne og børn under 12 år, der driver smitten. Når børnene smittes, bliver forældrene nødt til at være hjemme med deres børn, og det rammer rigtig mange arbejdspladser.

Der er store fordele ved at lade sig vaccinere mod COVID-19 da vaccinen beskytter imod alvorligt sygdomsforløb.

Selvom man har haft coronavirussen, er det vigtigt at lade sig vaccinere for at få den allerbedste beskyttelse. Man skal dog huske at der skal gå en måned efter man har været syg til at man bør vaccinere sig, for at undgå bivirkninger, siger Landslæge Henrik L. Hansen.