National konference om demens 2021

Den 23. – 24 november danner Ilulissat rammerne om National konference om demens 2021

Forekomsten af demenssygdomme er stigende i Grønland og i resten af verden. I takt med at befolkningens levealder stiger, ses også flere tilfælde af demenssygdom. Det kalder på mere opmærksomhed på området fra både kommuner, sundhedsvæsen og pårørende, så mennesker med demens kan få den bedst mulige pleje og behandling.

 

     Forsknings- og udviklingsprojektet Arktisk Aldring har indgået et samarbejde med Departementet for Sociale Anliggender og Departementet for Sundhed om at sætte fokus på demens. Der forventes at deltage omkring 30 repræsentanter for offentlige myndigheder, institutioner og fagfolk fra hele landet den 23-24 november i Ilulissat. Formålet med konferencen er at udveksle erfaringer og drøfte indsatser og metoder inden for demensområdet, under corona venlige rammer.

 

Mit håb med denne konference er, at fagfolk vil føle sig bedre klædt på til de udfordrende opgaver som de kan møde i deres arbejde med demensramte, og deres pårørende” udtaler Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked, Mimi Karlsen.

 

Konferencen er delt op i to dage. Der afholdes en konferencedag med forskellige oplæg som giver indblik i forskningen på demensområdet den 23.november, efterfulgt af en uddannelsesdag hvor der er særligt fokus på håndteringen og aktivering af personer med demens i praksis.

 

”Fordi forekomsten af demenssygdommen er stigende i Grønland, er det netop vigtigt med sådan en konference. – Jeg er glad for at se den store interesse fra fagfolk fra hele landet” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed, Kirsten Fencker.

 

Undervisere og talere kommer fra Grønland og Danmark. De vil her afdække emner som test og diagnosticering, forskellige typer af demens, reminiscensarbejde, musikterapi og tilrettelæggelse og koordinering af demensarbejde i Grønland.

 

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge Petersen på e-mail: nlyp@nanoq.gl eller tlf. + 299 34 56 11