Grønland går med i en international alliance af lande og regioner som vender olie og gas ryggen

Grønland bliver et stiftende medlem af The Beyond Oil & Gas Alliance (BOGA). En politisk alliance af lande som ønsker, at udfasningen af olie følger målsætningen med Parisaftalen.

Med beslutningen om et stop for udstedelse af nye olielicenser i juli måned 2021 lever Grønland op til målsætningen i den nye international alliance. Alliancen kaldes “The Beyound Oil & Gas Alliance” (BOGA). Den nye alliance blev lanceret den 11. november under COP26.

 

Medlemskabet af BOGA åbner for flere positive muligheder for Grønland. Medlemskabet kan bruges til at dele erfaringer, brande den grønne omstilling og medlemskabet giver samtidig direkte politisk indflydelse i en international alliance, som kan blive ledende på klimaområdet.

 

BOGA arbejder for at:

 

  • Hæve de globale klimaambitioner, og tilpasse olie- og gasproduktion til Parisaftalens mål om temperaturstigninger under 2°C og forfølge målsætningen om at holde stigningerne under 1,5°C;
  • Sikre at udfasningen af olie og gas fastholdes på den internationale dagsorden for energi og klima, og arbejde for en retfærdig global forvaltet udfasning af olie- og gasproduktion, der opfylder målene i Parisaftalen samt forpligtelser til klimaneutralitet; 
  • Udnytte momentum fra de lande og regioner, som lever op til BOGAs målsætning om stop for nye olielicenser, til at tilskynde andre til at tage handling og skabe en institution for disse nye forpligtelser;
  • Oprette et internationalt praksisfællesskab omkring støtte og forvaltning af en retfærdig og rimelig udfasning af olie- og gasproduktion.

 

Læs mere om BOGA https://beyondoilandgasalliance.com/

Vedhæftet til denne nyhed er en analyserapport (Oil and Gas exploration in Greenland) Naalakkersuisut fik udarbejdet i forbindelse med beslutningen om at stoppe for udstedelse af nye olielicenser.

 

 

For yderligere information om Grønlands stop for nye olielicenser og BOGA kontakt departementschef Jørgen Hammeken-Holm Telefon 346846.

 

For yderligere information omkring grøn omstilling kontakt departementschef Mette Skarregaard Pedersen, E-mail: pan@nanoq.gl. Tlf. 529844.