Lykønskning til Niviaq Korneliussen i anledningen af Nordisk Ministerråds tildeling af Nordisk Råds Litteraturpris

Grønland har indstillet Niviaq Korneliussen til Nordisk Ministerråds litteraturpris i anledningen af hendes udgivelse af ”Blomsterdalen”. Nordisk Ministerråds litteraturpris er en af klodens fornemste på sit område. I forbindelse med offentliggørelsen af litteraturprisen i København fulgte vi med spænding direkte i arrangementet.   

 

Det glæder os meget at Du Niviaq Korneliussen blev udpeget til at modtage Nordisk Ministerråds litteraturpris blandt alle de indstillede forfattere.  

 

Det giver os stor stolthed at Du som den første grønlandske forfatter nu har modtaget Nordisk Ministerråds litteraturpris. Denne litteraturpris har betydning for dig og dit forfatterskab som præmieres, og dette giver os forhåbning om afsmittende påvirkning til andre grønlandske forfatteres virke.  

 

Din prisbelønnede bog omhandler ungdommen, og diskuterer betydelige emner, blandt andet selvmord. Der er et stort behov politisk og som befolkning at skulle forholde sig til og drøfte de emner som Du fremfører, - og mange tak fordi Du bringer de unges meninger frem gennem Dit forfatterskab.   

 

Hjertelig tillykke med dit fantastiske arbejde, og vi ønsker det bedste resultater for dig også i fremtiden.  

 

 

 

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga

Med venlig hilsen

 

 

 

Peter Olsen