Nemmere adgang til at klage og søge erstatning på sundhedsområdet

En ny klageadgang på sullisivik.gl gør det nemmere for borgerne at klage over sundhedsfaglig behandling, service i Sundhedsvæsenet og anmode om erstatning.

 

Tidligere har borgerne kunne henvende sig hos enten Landslægeembedet, Sundhedsvæsenet eller Departementet for Sundhed, afhængigt af om der var tale om en klage over behandling, service eller en erstatningsanmodning. Den nye klageadgang sikrer borgerne én samlet indgang, hvis man ønsker at klage og anmode om erstatning.

                                                                                   

- Det skal selvfølgelig være muligt at klage, hvis der sker fejl eller opstår misforståelser under en konsultation eller i et behandlingsforløb. Jeg er derfor glad for, at klageadgangen nu bliver nemmere og mere enkel for borgerne, siger Kirsten L. Fencker, Naalakkersuisoq for Sundhed.

 

På Sullissivik skal man udfylde en elektronisk klage- og erstatningsformular. Når formularen er udfyldt sendes den til behandling via Sullissivik. Det er stadig muligt at indgive en klage pr. mail eller almindelig post, for de borgere, som er fritaget fra brug af NemID. Hvis man har behov for hjælp til at sende en klage og erstatningsanmodning via Sullissivik, så vil man kunne få hjælp til dette hos Borgerservice i kommunen.

 

Klager over sundhedsfaglig behandling omfatter behandling foretaget af sundhedspersonale både i og udenfor det offentlige sundhedsvæsen. Klager over service ved sundhedsvæsenet omfatter serviceforhold ved det offentlige sundhedsvæsen. Det er kun muligt at anmode om erstatning i forbindelse med patientklager over behandling foretaget af sundhedspersonale ved det offentlige sundhedsvæsen. Landslægeembedet modtager og visiterer de indkomne patientklager til videre behandling. Yderligere information om muligheden for at klage og anmode om erstatning findes på Sullissivik.gl – tryk her eller Landslægeembedets hjemmeside – tryk her.

 

Det kan være en god ide at kontakte Sundhedsvæsenets patientvejleder, hvis man har spørgsmål vedrørende en behandling, serviceniveauet eller overvejer at sende en klage. Patientvejlederen kan kontaktes alle hverdage mellem kl. 8:00 og 16:00, her kan man få mere information om sine muligheder og rettigheder. Herefter kan man beslutte, om man fortsat ønsker at indsende en klage. Oplysninger om patientvejlederen findes på peqqik.gl – tryk her.

 

 

For yderligere information kontakt Departementet for Sundhed på PN@nanoq.gl