Naalakkersuisoq giver idrætsklubber mulighed for at søge midler

Naalakkersuisut skal hermed meddele, at der åbnes op for ansøgning til tilskud til rejseudgifter til idrætsarrangementer for kunstnere, for idrætsklubber.

Det er indtil nu, kun muligt at ansøgninger til puljen, behandles i bestemte perioder; 1. februar, 1. maj og 1. september. Det er nu muligt, for idrætsklubber, at søge med en frist til d. 31. oktober 2021.

Covid-19 har medført, at mange ansøgere har mistet deres ansøgningsmuligheder. Skuespillere, musikere, dansere, filmskabere, forfattere og kunstnere er hårdt pressede, fordi Covid-19 har betydet aflysninger og lukning af arrangementer, shows, udstillinger, museer, filmvisninger og spillesteder over hele landet.

Der kan, efter ansøgning, ydes tilskud til idrætsklubber, som er medlem af Grønlands Idrætsforbund, til dækning rejseudgifter for kunstnere, som optræder i forbindelse med åbningsceremonier og tilsvarende ved idrætsarrangementer.
Naalakkersuisoq for Kultur, Peter P. Olsen, har muliggjort for idrætsklubber, som vil arrangere arrangementer med kunstnere, at kunne søge midler indtil d. 31 oktober 2021. De øvrige krav og vilkår for tildeling af midler er stadigvæk gældende.

Oplysninger om og ansøgningsskemaet til Tilskud til rejseudgifter til idrætsarrangementer for kunstnere findes i www.sullissivik.gl

For mere oplysninger, skal Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke kontaktes på iktin@nanoq.gl