Lykønskning til Seqininnguaq med Nordic Pioneer Prize 2021

Den 23. september 2021 fik Seqininnguaq Qitura Lynge Poulsen overrakt Nordic Pioneer Prize 2021. Prisen gives af organisationen Nordic Safe Cities til nordiske unge, der har ydet en særlig indsats i kampen mod polarisering, had og social eksklusion i samfundet.

Seqininnguaq har bidraget til at emner som køn, seksualitet og mentalt helbred er kommet på dagsordenen og fortsat bliver mindre tabubelagt i den offentlige debat. At italesætte disse emner er et vigtigt skridt mod at normalisere forskellighed, men det kan ofte være svært at tage det første skridt og bryde med tabuerne. Derfor er det vigtigt at anerkende og opmuntre Seqininnguaqs indsats.

Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer, Justitsområder og Ligestilling, Naaja H. Nathanielsen, udtaler:
”Først og fremmest stort tillykke til Seqininnguaq. Det glæder mig at se unge mennesker tage kampen om mod tabubelagte emner og jeg håber at Seqininnguaq kan inspirere andre, både unge og gamle, til at åbne op for diskussioner om de svære emner i samfundet. Køn og seksualitet skal fortsat være på dagsordenen i den offentlige og politiske debat, da samtalen er et vigtigt redskab i kampen mod diskrimination.
I Naalakkersuisut bestræber vi os på at lytte til diskussionerne og bruge dem i arbejdet for et mere ligestillet samfund.”


For yderligere information kontakt Departementet for Boliger, Infrastruktur og Ligestilling på box909@nanoq.gl