Naalakkersuisut opruster på vaccination, smitteopsporing og test

vaccination Et telt ved testcenter i Nuuk, flere medarbejdere til at smitte-opspore og særlige vaccinationsindsatser er blandt de tiltag, der skal sikre at samfundet kan holdes åbent trods Corona-pandemien

Mange Nuummiutter har desværre prøvet det. At stå i kø til Testcenteret ved Brugsen i flere timer. Alle der er mødt frem indenfor åbningstiderne er blevet testet. Nu er der imidlertid hjælp på vej. Myndighederne sætter et telt op ved testcentret i bymidten, og i starten af oktober åbner et større Testcenter i Nuuk med mulighed for at ventetiden tilbringes indenfor. Det nye testcenter har til huse i Inussivik. Åbningstiderne og beman-dingen vil være fleksible afhængig af behovet.

”Behovet for test er stort i disse dage, også fordi folk vil testes for at kunne komme ind i caféer osv. Og med teltet ved testcentret forbedrer vi forholdene for de ventende og øger podningskapaciteten når vi flytter testcentret den 4. oktober. Med flytningen forventer vi, at det vil betyde kortere og bedre ventetider på at blive testet”,
siger Naalakkersuisoq for Sundhed Kirsten Fencker.

Det nye testcenter er blot et af de tiltag, der skal styrke Grønlands indsats mod Corona-pandemien. I øjeblikket oprustes smitteopsporingen med flere medarbejdere, der skal hjælpe med at kontakte smittede og nærkontakter.
At endnu flere bliver vaccineret og færdigvaccineret er dog uden tvivl det absolut allermest vigtige for at sikre at samfundet kan kører videre uden restriktioner.

Vaccinationsindsatser, test og smitteopsporing er således alle højt prioriteret.

”Vores mål er at undgå at Sundhedsvæsenet bliver overbelastet, så der ikke kan tages vare på alvorlige syge, samtidig med at vi holder samfundet i gang. Selv om vi har en relativt stor smittespredning i Nuuk lige nu, er der ingen indlagte. Derfor har vi valgt at investerer massivt i vaccination, testning og smitteopsporing i stedet for at lave flere restriktioner”
, siger Kirsten Fencker.

Kravet om vaccinedokumentation for at deltage i forsamlinger eller komme på offentlige tilgængelige steder i Nuuk er fortsat gældende.

For nærmere information kontakt ministersekretær Kirsten Nystryp på email kirn@nanoq.gl eller mobil +299 28 66 90.