Selvstyret kører fortsat med uddannelsesløft i bygder og yderdistrikter

Som modsvar til artiklen ”Sermersooq: fjernundervisning i bygder” den 21. september 2021 vil Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked Mimi Karlsen gøre opmærksom på, at Selvstyret stadig kører projekter i bygder med at opkvalificere unge i bygder, der ikke har taget uddannelsesvejen endnu.

Artiklen på Sermitsiaq.ag meddeler, at Selvstyret ikke længere tilbyder forløb for unge i bygder og yderdistrikter. Dette er ikke rigtigt.

Departement for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked kører NUIKI projekter (Uddannelsesløft i bygder og yderdistrikter), og har gjort det siden 2016. Oprindeligt var NUIKI et tilbud i bygder i en 5-årig projektperiode i samarbejde med Villum Fonden fra 2012-2016.

”Vi har igangsat et NUIKI forløb i Qeqertarsuatsiaat i skoleåret 2021-2022 for unge for at fremme uddannelsesløft og give de unge mulighed for at tage uddannelsesvejen i fremtiden. Derudover er NUIKI også til at finde i Qaanaaq.”, udtaler Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked, Mimi Karlsen.

NUIKI fremmer uddannelsesløft
NUIKI skal fremme uddannelsesløft i bygder og yderdistrikter, og er etableret i samarbejde med bygdernes lokale folkeskoler, hvor undervisningen foregår i skolens faciliteter med de lokale lærerkræfter, når den almindelige undervisning er overstået. Eleverne modtager undervisning på et niveau svarende til folkeskolens 10. klasse i fagene grønlandsk, dansk, engelsk og matematik og skal efter forløbets afslutning aflægge prøve i disse fag. Derudover modtager eleverne undervisning i personlig udvikling, og de modtager uddannelsesvejledning.

Naalakkersuisut har lige offentliggjort arbejdsmarkedsredegørelse for 2020, hvor oplysninger om forskellige indsatser og initiativer er beskrevet. Publikationen kan findes her.

For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge Petersen på e-mail: nlyp@nanoq.gl eller tlf. + 299 34 56 11