Vestnordisk dag – med fokus på natur og identitet

Natur og identitet. Jagt som livsstil, en storytelling performance og sangkor.
Det er nogle af de punkter, der er i fokus i dette års ”Vestnordisk Dag”, der afholdes på torsdag den 23. september 2021 i Katuaq.

Årets program er delt i to. Om eftermiddagen afholdes en lærerkonference med titlen: ”Vi er Vestnorden”, som er et samarbejde med de nordiske huse i Færøerne og Island samt undervisningsportalen ”Norden i Skolen”. Aftenens program har fokus på natur og identitet og er åbent for alle.

Derudover vil Grønlands Selvstyre i forbindelse med markering af dagen flage med de tre vestnordiske flag.

Vestnordisk dag arrangeres af Nordens Institut i Grønland (NAPA).

Baggrunden for Vestnordisk Dag:
I henhold til ”Aftale mellem Færøerne, Grønland og Island om samarbejde på kulturområdet” fra den 1. november 2017 afholdes én ”Vestnordisk dag” hvert år i samtlige lande. Som ”Vestnordisk dag” er vinterjævndøgn valgt til markering af vestnordisk historie og kultur, herunder for at øge samarbejdet og samhørighedsfølelsen mellem landene.

”Vestnordisk dag” blev opstartet med afsæt i Vestnordisk Råds rekommandation nr. 4/2008, som siden er blevet tilrettet.

Bemærkning:
Ifølge myndighedernes Covid-19 retningslinjer skal personer på 12 år og opefter, være færdigvaccineret mod covid-19 eller kunne fremvise dokumentation for negativ Covid-19 test, der er maksimalt 48 timer gammel for at være gæster i Katuaq. Dette gælder både inde i Katuaq og udendørsarealer, det vil sige Katuaqs bænke og borde udenfor.
Dette er gældende til 30. september 2021.

For yderligere oplysning kontakt: Paninnguaq Steenholdt, Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, direkte +299 34 5702, PSLT@nanoq.gl