Gå til sidens indhold
  1. Del link

Støtte til uddannelse i Forsvaret

Sendes af: Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke
forsvaret

I løbet af sommeren, har der hersket en del forvirring vedr. støtte til hhv. uddannelser i For-svaret og til værnepligtsafprøvning. Forvirringen, udspringer af, at det er to forskellige for-løb under Forsvaret, hvoraf der til det ene forløb ydes uddannelsesstøtte. Dette beror på, at der er tale om uddannelsesforløb, mens det andet forløb er et dansk forsvarsanliggende.

Det er imidlertid vigtigt at påpege, at grønlandske uddannelsessøgende fortsat som hidtil kan faÌŠ rejsen til Danmark betalt, hvis de skal starte paÌŠ en støtteberettigende uddannelse, som udbydes i regi af det danske forsvar, ligesom de ogsaÌŠ kan faÌŠ betalt hjemrejsen, idet der er tale om uddannelser, som ogsaÌŠ kan anvendes civilt i Grønland. Der er herudover ogsaÌŠ fortsat mulighed for at yde uddannelsesstøtte i form af fuld dækning af nødvendige rejseud-gifter og tilskud til nødvendige opholdsudgifter i forbindelse med til saÌŠdanne uddannelser, hvilket vil sige naÌŠr optagelsesprøven er umiddelbart adgangsgivende til den paÌŠgældende uddannelse.

Disse egentlige uddannelser, der kan tages i Forsvaret, vil således fortsat kunne faÌŠ støtte i lighed med andre støtteberettigende uddannelser, som det grønlandske arbejdsmarked efterspørger.

For yderligere oplsyninger, kontakt: Ministersekretær Paninnguaq Steenholdt, pslt@nanoq.gl