Oxford Global Projects rapport

Offentligt møde om resultatet af rapport fra det britiske konsulenthus Oxford Global Projects om perspektiverne i et eventuelt vejprojekt mellem Kangerlussuaq og Sisimiut. Mødet afholdes på Ilisimatusarfik torsdag den 23. september 2021 kl. 16.00 – alle er velkomne.

Oxford Global Projects, som er specialiseret i at yde rådgivning på større infrastrukturprojekter med baggrund i en såkaldt reference class forecasting (RCF) tilgang, har afsluttet sit arbejde med at udarbejde en kombineret cost-benefit, risikoevaluering og fremadrettet perspektiverende vej-rapport.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde mellem Qeqqata Kommunia og selvstyret og henvendt på at understøtte det videre arbejde med at forberede et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag forud for en stillingtagen til Kangerlussuaq-Sisimiut vejprojektets mulige realisering.

Udarbejdelse af rapporten er sket i løbende dialog med en række af Naalakkersuisuts relevante ressort departementer, repræsentanter fra Qeqqata Kommunia og med bidrag fra interesseorganisationen Arctic Business Circle og andre lokale erhvervsinteressenter.

Konsulenter fra Oxford Global Projects, repræsenteret ved data & RCF specialist Andreas Leed og specialist i infrastrukturprojekter og risikoevaluering Dr. Samuel Franzen vil i uge 38 besøge, Nuuk, Sisimiut og Kangerlussuaq.

Ved offentlige arrangementer i hver by vil Andreas Leed og Dr. Samuel Franzen gennemgå grundrids af den i rapporten anvendte metode, udfordringer i forhold til forudsætnings antagelser, analysens resultater samt anbefalinger og forbehold i forhold til en fremadrettet perspektivering.

Rapporten vil efterfølgende indgå i det videre udredningsarbejde med fokus på Kangerlussuaqs fremtid som fortsætter under ledelse af Departement for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling.

Oxford Global Projects præsenterer ligeledes rapporten ved arrangementer i Sisimiut og Kangerlussuaq.

Arrangementet i Nuuk er åbent for alle og gennemføres på engelsk.

Program:
Nuuk: 23. september 2021 i auditoriet på Ilisimatusarfik, kl. 16.00-1800
Sisimiut: 26. september 2021 i Taseralik fra kl. 19.00-21.00, arrangementet forventes streamet.
Kangerlussuaq: Kangerlussuaq i Multihuset d. 27. september 2021 kl. 19.00-21.00
Kontakt:

Niels Kristian Skou (Finansdepartementet)
Toqq/direkte 34
nisk@nanoq.gl