Dementi: Naalakkersuisut arbejder på vegne af borgerne i GrønlandDet danske nyhedsmedie, Berlingske, citerede Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima den 19.09.2021. Formanden for Naalakkersusut er ikke enig i Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima, Pele Brobergs fremlagte udtalelser.

Alle borgere i Grønland har samme rettigheder og på lige fod med alle andre, og disse rettigheder vil Naalakkersuisut arbejde for at beskytte til hver en tid. Der skal ikke herskes tvivl om at Naalakkersuisut arbejder for alle borgere i Grønland, uden forskelsbehandling.

Det er ikke Naalakkersuisuts og koalitionens hensigt, at borgerne i Grønland skal forskelsbehandles og udelukke dem i at stemme.

I løbet af de seneste år har Forfatningskommisionen arbejdet med netop med en forfatning, som skal afdække, hvordan forfatningen i Grønland i fremtiden kan se ud, og det næste skridt er at kommissionens betænkning bliver afleveret , så borgerne i Grønland inddrages til en debat om Grønlands fremtidig forfatning. Naalakkersuisut ser derfor frem til at høre borgernes forskellige meningstilkendegivelser, og der skal være plads til alle holdninger.

Det skal også præciseres, at Naalakkersuisut arbejder efter Selvstyreloven, og i arbejdet med en mere selvstændig Grønland skal vi efter Selvstyreloven samarbejde med den danske regering, og arbejdet hører i under Formanden for Naalakkersuisut.

På baggrund af de ovennvævnte skal det siges, at citeringen af Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima ikke er Naalakkersuits politik.

Naalakkersuisut arbejder på vegne af borgerne i Grønland, og i Naalakkersuisut har vi en grundliggende overbevisning, at mangfoldigheden er en styrke, og det skal og må ikke give anledning til en spittelse i det grønlandske samfund.Kontakt: Uiloq Mathæussen, Presserådgiver i Formandens Departement, tlf: +299 345128 / +299 228502, email umat@nanoq.gl