Nyt boligkoncept får premiere i Qaanaaq

Opførelsen af 6 ungdomsboliger i Qaanaaq har taget et vigtigt skridt videre, da Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg den 4. august 2021 godkendte Naalakkersuisuts anmodning om udmøntning af midler til projektet.

Ungdomsboligerne bliver samtidigt en verdenspremiere på et nyudviklet typehus koncept. Det er planen, at konceptet fremover kan anvendes i mindre byer og bygder i hele landet. Boligerne består af sammenbyggede rækkehuse. Dette giver færre udvendige flader og reducerer dermed varmetabet. Resultatet vil blive færre forbrugsudgifter for beboeren. Som noget nyt vil hver bolig blive udstyret med møbler, der passer til en mindre bolig.

Naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling, Naaja Hjelholt Nathanielsen udtaler:

 

”Jeg glæder mig til at se de færdige boliger og håber at konceptet vil være levedygtigt, så det kan benyttes andre steder også. Jeg er også glad for, at projektet i Qaanaaq er med til at skabe byfornyelse, da vi samtidigt nedriver en gammel bygning for at opføre nye, moderne boliger til unge. Jeg takker lokaludvalget i Qaanaaq samt Avannaata kommunia for samarbejdet om projektet”.

Mange af byens unge ønsker at blive i lokalsamfundet, men de har svært ved at finde egnede boliger. Ved opførelsen af de 6 nye ungdomsboliger understøttes de unge i at kunne blive boende i Qaanaaq.

Det er indgået kontrakt med KJ Greenland A/S om opførelsen af boligerne, som vil være klar til indflytning i foråret 2023.

 


Boligerne set nordfra. Adgang til boligerne sker nordfra. 


 


Boligerne set sydfra. Boligernes terrasser vender mod syd, med udsigt mod havet og bedst mulig udnyttelse af soltimer.

 


Adgang til boligerne sker nordfra. Boligerne set øst fra.  

Sydfacadens terrasser har udsigt mod havet.

 


Stueplan. 

 

(Visualiseringer: ©2020 Qarsoq tegnestue ApS)

 

 

 

For yderligere information kontakt Departementet for Boliger, Infrastruktur og Ligestilling på box909@nanoq.gl