Gå til sidens indhold
  1. Del link

Publikation: Fakta om ældreområdet

Hvor gamle bliver vi? Hvor bor den aldrende og ældre del af borgerne? Hvordan og hvornår flytter vi? Hvor mange af os går på alderspension? Flytter de fleste borgere til Danmark, når alderen stiger? Det er nogle af de spørgsmål og overvejelser, der har været fremme i ældredebatten de senere år.

Sendes af: Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
Utoqqaat Uummannami

Publikationen ”Fakta om ældreområdet” har til formål at informere om data, herunder de økonomiske forhold for den aldrende og ældre befolkning. Publikationen vil beskrive de eksisterende og fremtidige forhold for hovedparten af de områder, som vedrører de ældre. Publikationen præsenterer nøgletal og grafer, som viser, hvordan det er gået og hvad vi kan forvente i fremtiden.

”Ældreområdet er et af de vigtigste områder for Naalakkersuisut. Vi vil arbejde aktivt med ældreområdet de næste mange år. Derfor er det afgørende, at vi har et fakta-baseret grundlag at træffe beslutninger ud fra” udtaler Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked, Mimi Karlsen, som fortsætter: ”Jeg er selv blevet overrasket over nogle fakta på ældreområdet. Det er en udbredt opfattelse, at mange flytter ud af Grønland, når alderen stiger. Heldigvis kan vi se, at meget få borgere flytter, efter de er blevet 50 år. Det synes jeg, viser, at Grønland er et godt sted at blive ældre. Jeg er dog ikke tilfreds med levevilkårene for alle ældre, og Naalakkersuisut vil arbejde aktivt for at forbedre de ældres levevilkår, så alle kan have et godt liv i alderdommen.”

Størstedelen af publikationens tal og statistikker er fra Grønlands Statistik, Grønlands Økonomiske Råd og Departementet for Sociale Anliggender og Arbejdsmarked og kan ses på www.stat.gl.

Publikationen kan læses her.

Kontakt
For nærmere information kontakt ministersekretær Naja Lynge Petersen på e-mail: nlyp@nanoq.gl eller tlf. +299 34 56 11