Nedslagtning af moskusokser på Sigguk

Departementet for Fiskeri og Fangst skal hermed i forbindelse med nedslagtningen af moskusokser på Sigguk fremkomme med følgende meddelelse og tydeliggørelse.

 

Departementet og GFLK betragter sagen om nedslagtning af moskusokser på Sigguk som meget alvorlig. Der er blevet fundet nedslagtede moskusokser følgende tre steder i den sydlige del af Sigguk: Arfertuarsuk, som man kommer til fra Uummanaq-kanten samt Millorfik og Amitsoq, som man kommer til fra Upernavik-kanten. Der er på disse tre steder samlet set blevet fundet op mod 20 nedslagtede moskusokser.

 

Der er med baggrund i Jagtbetjentenes hurtige arbejde allerede blevet indsamlet oplysninger og nu efterlyser Grønland Politi mulige vidner i forbindelse med nedslagtningen af moskusokserne. Departementet opfordrer vidner til nedslagtningen af moskusokserne eller folk, der på anden vis kan have viden om dette til at kontakte Politiet eller Jagtbetjentene.

 

Moskusokserne på Sigguk er antalsmæssigt ikke mange og den årlige kalveproduktion er begrænset. Derfor er der begrænset kvote og licenser fordeles efter ansøgning og lodtrækning. Det er kun personer, der efter lodtrækning er blevet tildelt licenser til moskusoksefangst, der må fange moskusokser og der må kun fanges én moskusokse pr. person. Nedslagtningen af moskusokser på Sigguk er en alvorlig overtrædelse, der kan få konsekvenser i form af bøde, konfiskation og endda inddragelse af fangstbevis.

 

 

 

For nærmere information kontakt afdelingschef Amalie Jessen på amalie@nanoq.gl – Departementet for Fiskeri og Fangst