Nu har du ret til at blive vaccineret i Danmark

vaccination

Bekendtgørelsen om gratis vaccination mod COVID-19 i Danmark blev ændret fredag den 23. juli. Det betyder, at borgere med bopæl i Grønland og Færøerne kan anmode om at få vaccine i Danmark allerede på dag 1 efter ankomst.

Reglerne har indtil 23. juli 2021 været sådan, at borgere fra Grønland og Færøerne skulle have ophold i Danmark i minimum 1 måned, hvor vaccinationen kunne foretages fra 14 dage efter starten af opholdet.

Naalakkersuisut rettede henvendelse til den danske stat og anmodede om at reglerne skulle ændres, således at det blev nemmere for vores borgere at blive vaccineret i Danmark. Den 23. juli 2021 blev bekendtgørelsen ændret, som betyder, at fra 23. juli 2021 er det muligt for grønlændere og færinger at blive vaccineret mod COVID-19 i Danmark, også selvom de ikke opholder sig Danmark i en længere periode. Det meddeler Sundhedsministeriet i Danmark.

Med ændringen i bekendtgørelsen stilles der ikke længere krav til længden af opholdet i Danmark. Derved frafalder også kravet om fjorten dages venten efter ankomst.

Det vil sige, at du som udgangspunkt kan blive vaccineret på 1.dagen efter ankomst.

Læs mere om tidsbestilling til vaccination i Danmark her.

For spørgsmål vedrørende corona kontaktes corona hotline på tlf. nr. 801100 eller via e-mail corona@nanoq.gl

For pressehenvendelser kontaktes afdelingschef Martin Pedersen, mrpd@nanoq.gl eller telefon 34 66 18 kontaktes.