Udsættelse af bispevielse

Den 10. juni 2021 meddelte Naalakkersuisut, at bispevielsen, der skulle have fundet sted 22. november sidste år, nu skulle afholdes 1. august.

 

Der har dog inden for den seneste uge været et større smitteudbrud af COVID-19, og dette har medført indførelsen af en række nye restriktioner. Det er på nuværende tidspunkt blandt andet ikke tilladt at afholde indendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 20 personer deltager.

 

Da bispevielsen er en af de største begivenheder inden for folkekirken, er det ønskeligt at dagen fejres på traditionel vis og med så stor tilslutning fra menigheden som muligt, og dette kan ikke lade sig gøre under de gældende forhold. På nuværende tidspunkt gælder restriktionerne frem til 30. juli 2021, men da det er uvist om disse vil blive forlænget, har Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke i samråd med Bispekontoret besluttet at udskyde bispevielsen på ubestemt tid.

 

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Peter Olsen udtaler: Det er selvfølgelig meget ærgerligt at vi endnu en gang må udskyde bispevielsen. Vi er mange der har gået og set frem til denne store dag, men det er vigtigt at vi kan have menigheden med til fejringen af Kalaallit Nunaanni Ilagiits nye biskop, og da det på nuværende tidspunkt er uvist om det kan lade sig gøre, har vi i samråd med Bispekontoret besluttet at udskyde den.”

 


 

For nærmere information kontaktes:

Line Hasselriis (Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke)

LAND@nanoq.gl