Berigtigelse: Ingen krav om karantæne for rejser internt i Grønland

Der er ved en fejl kommet information ud om, at ikke-vaccinerede borgere skulle gå i karantæne, hvis de skulle rejse hjem til deres bopæl fra et andet sted i Grønland. Dette er ikke korrekt. Der er ingen krav om karantæne for rejser, der foregår internt i Grønland. Pressen har været hurtig til at rette dette på deres forskellige platforme, men det har ikke været muligt i forhold til Ugeavisen, som udkommer på tryk i dag. Artiklen har overskriften ”Alle skal nu vaccineres” og nederst i artiklen står der følgende:

”Personer, der ikke er vaccineret, men befinder sig et andet sted end deres hjemsted, er ligeledes undtaget vaccinekravet, når de skal hjem, men der er stadig krav om fem dages karantæne ved ankomst til destinationen efterfulgt af en test.”

Denne information er ikke korrekt. Der er ingen krav om karantæne og test i forbindelse med rejser internt i Grønland.

Krav ved indrejse til Grønland fra Danmark og andre lande
Ved indrejse fra Danmark eller andre lande er der forsat krav om, at alle der er over to år eller ældre, og som ikke er færdigvaccineret, skal gå i karantæne, indtil de tidligst på 5. dagen er testet negativ for Covid-19, eller der er gået 14 dage efter indrejse, hvis de vælger ikke at lade sig teste.