Første grønlandske sprogteknolog er den nye leder i Oqaasileriffik

Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke er glade for at kunne meddele, at der er fundet en ny leder til Oqaasileriffik. Beatrine Heilmann afløser Katti Frederiksen, som fratrådte sin stilling i udgangen af juni 2021.

Beatrine Heilmann er født og opvokset i Maniitsoq, mor til 2 børn og er samlevende med Poul Bloch. Hun har solide uddannelses- og erhvervsmæssige erfaringer indenfor sprogområdet, og er den første grønlandske sprogteknolog.

Hun har været tilknyttet Oqaasileriffik siden 2007 og har fungeret som sekretariatschef i perioder. Hun havde som specialkonsulent i sprogteknologi i Oqaasileriffik den overordnede ledelsesansvar og styring for sprogteknologiområdet, og er projektleder for den grønlandske maskinoversættelsesprojekt (MT-projekt), der går ud på at udvikle en grønlandsk-dansk-grønlandsk maskinoversætter, som forventes at blive offentliggjort i starten af 2022.

Hun fik bachelorgrad i Afdeling for Sprog, Litteratur og Medier i 2009, hvor hun skrev opgave om grønlandsk sprogteknologi og grønlandske pronominer. For tiden er hun i gang med at afslutte sin kandidatgrad ved siden af sit arbejde.

Hun kender Oqaasileriffik indgående, og er ajour med hvilke opgaver, krav og målsætninger, der skal til for at løfte institutionen.

For kontakt: Ministersekretær Paninnguaq Steenholdt i Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke telefon +299 34 57 02 email PSLT@nanoq.gl