Gå til sidens indhold
  1. Del link

Passagerantallet øges, Østgrønland åbnes mere og ingen karantæne til de færdigvaccinerede fra 1. juli 2021

Sendes af: Departement for Sundhed
Air Greenland fly

Det grønlandske samfund er et af de samfund i verdenen, der har klaret sig bedst under pandemien med færrest restriktioner og mindst mulige forstyrrelser i de samfundskritiske funktioner. En stor del af den ære kan tilskrives opretholdelsen af indrejserestriktionerne. Fra den 1. juli lempes der på de regler, så man i højere grad kan imødekomme behovet for myndighedspladser og efterspørgslen på billetter. 

Øget antal passagerer og myndighedspladser

Fra torsdag den 1. juli vil der være fire ugentlige afgange med op til 250 passagerer pr. afgang. På den måde øges antallet af indrejsende fra Kastrup til 1.000 om ugen. Af disse pladser reserveres 27 pladser pr. afgang til myndighedspladser – herunder patienter, sundhedspersonale og studerende. Derudover åbnes der op for ruteflyvninger fra Island med 2 afgange om ugen med 30 pladser på hver afgang. 

For alle indrejsende vil det stadig være gældende, at man skal fremvise en negativ coronatest, der højest er 72 timer gammel ved indrejse og at man har udfyldt sumut-blanketten.

Ingen karantæne for de færdigvaccinerede

Er man færdigvaccineret, så behøver man ikke at længere gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland og man behøver heller ikke at tage en re-test. 

Østgrønland åbnes

Genåbning af østgrønland betyder at man nu kan flyve direkte til sin ankomstby og først gå i 5 dages hjemmekarantæne og re-test dér, hvis man ikke er færdigvaccineret. Er man færdigvaccineret, så behøver man ikke at gå i karantæne eller tage en re-test.

Nordlandairs normale rute til Nerlerit Inaat genopstartes igen i henhold til servicekontrakten 

Nul smitte strategi

Disse restriktioner er baseret på og fastholdes ud fra strategien om at man stadig ønsker et smittefrit samfund. På global plan, smittes flere og flere med den mere smitsomme Delta variant. Derfor fortsættes og opretholdes mundbindsrestriktionerne ved indrejse endnu.

Frem til 1. september 2021

De nye bestemmelser er baseret på anbefalingerne fra coronastaben og er enstemmigt godkendt af partiformændene. De nye bestemmelser vil foreløbigt være gældende i perioden fra den 1. juli til den 1. september 2021.

For spørgsmål vedrørende corona kontaktes corona hotline på tlf. nr. 801100 eller via e-mail corona@nanoq.gl

For pressehenvendelser kontaktes ministersekretær Kirsten Nystrup, kirn@nanoq.gl eller telefon 34 66 90 / 28 66 90 kontaktes.