Udsatte børn modtager hurtigere og bedre sagsbehandling

Eqaluk Høegh diskuterede samarbejdet mellem grønlandske sagsbehandlere og danske socialrådgivere på et møde med Astrid Krag. Det har givet parterne mere viden om håndteringen af sager med udsatte børn og kompetencer på tværs af kulturer.

Tirsdag den 22. juni mødtes Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Justitsområdet, Eqaluk Høegh, med den danske social- og ældreminister, Astrid Krag, hvor de talte om sagsbehandlingshjælpen i det grønlandsk-danske samarbejde, der yder en indsats for at gøre vilkårene bedre for udsatte børn og unge. 

 

Med hjælp fra grønlandsk-dansk samarbejde samt kommunernes lokale indsats, har socialrådgivere og sagsbehandlere de sidste måneder arbejdet hårdt på, at få behandlet børnesager i kommunerne. Indsatsen er netop afsluttet med tilfredshed fra alle parter.

 

Særligt sagsbehandlerne har opnået en styrket viden om børn og børnesager, som sikrer at udsatte børn i Grønland får en bedre behandling. Arbejdet i Grønland har særligt styrket socialrådgivernes kulturelle kompetencer, som de kan bruge i deres videre arbejde i Danmark.

 

Naalakkersuisoq for Børn, Unge, Familier og Justitsområdet ser positivt på det gensidige samarbejde: ”Jeg er glad for, at sagsbehandlingshjælpen har hjulpet kommunerne. Desværre er det stadig et vedvarende behov, som har brug for yderligere indsats.”, siger Eqaluk Høegh.

 

Socialrådgiverne er udlånt fra tre danske kommuner og indsatsen for at mindske ubehandlede børnesager har kørt i en periode på fire måneder. Der er stadig udfordringer med sagsbehandlingen. Kommunerne har været glade for sagsbehandlingshjælpen og derfor arbejdes der på, at se på muligheder for yderligere hjælp til sagsbehandlingen.


 

Kontakt

For nærmere information kontakt ministersekretær Julia Lynge Ezekiassen på e-mail: jeze@nanoq.gl eller tlf. + 299 25 78 54