Naalakkersuisoq har drukket kaffe med Maria Grødem

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke har holdt møde med den kommende VM-deltager i Crossfit, Maria Grødem.

 

Udgangspunktet til mødet var Marias kommende tur til VM i USA og vejen derover til. Naalakkersuisoq har været i dialog med idrættens organisationer, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland. I dialogen var der fokus på de aktuelle rammer og støtteordninger der er til Eliteidræt.

 

Naalakkersuisut vil sammen med idrætsorganisationerne bruge erfaringerne i fremtiden til udviklingen af idrætten i landet.

 

”Vi er alle opmærksomme på, at Grønlands Idrætsforbund har sat sig et ambitiøst vision om, at vi skal være verdens mest fysisk aktive land. Det vision vil vi gerne fra Naalak-kersuisut være med til at understøtte.

Jeg mener én af de største faktorer der kan understøtte visionen, er at give vore børn og unge stærke rollemodeller som dig. Du har med utrolig stort vilje og dedikation kva-lificeret dig til VM i Crossfit, alene det skaber håb og drømme i os allesammen. Det er Naalakkersuisut taknemmeligt og stolt over og vi hepper på dig.” sagde Peter P. Olsen til den stærke idrætsperson.

 

Formanden for Elite Sport Greenland deltog i mødet og er begejstret over at landet har en repræsentant som hende.

”I Elite Sport Greenland har vi valgt at støtte Maria da hun lever op til vores værdier, dedikation og vedholdenhed samt at vi ser hende som en stor rollemodel for landet. Vi ønsker Maria alt mulig held og lykke og håber, at Maria’s kommende deltagelse til VM kan inspirerer andre unge til at også at gå efter deres drømme.” sagde formanden for Elite Sport Greenland Nikolaj Christoffersen.

 

Naalakkersuisut ønsker Maria Grødem og hendes nærmeste de bedste og glæder sig til at følge med i turneringen.

 

For yderligere information, kan Paninnguaq Steenholdt kontaktes på e-mail pslt@nanoq.gl .