En studerende fra Ilimanaq har færdiggjort sin eGUX uddannelse

Den 7. juni 2021 blev den første eGUX student færdig. Det er Regine Villadsen Johansen fra bygden Ilimanaq, der har færdiggjort sin to år lange gymnasiale uddannelse.

Regine Villadsen Johansen er skoleleder på bygdeskolen i Ilimanaq. Hun har børn og underviser til daglig. Hun har fulgt uddannelsen primært om aftenen. Hendes mål er at blive uddannet skolelærer.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Peter Olsen lykønsker den nye student.

- Regine, stort tillykke med huen. Du har færdiggjort den 2-årig lange gymnasiale uddannelse, der kan gennemføres af studerende uanset bosætning. Du har primært fulgt din uddannelse om aftenen, og det viser stort potentiale og viljestyrke. Og det skal du være stolt af. Du åbner dørene for mange, der også ønsker at studere hjemmefra. Vores land er i konstant udvikling, og det er vigtigt at mange uddanner sig. Det gør landet rigere. Igen, Regine stort tillykke med uddannelsen, siger Naalakkersuisoq Peter Olsen.

Hvad er eGUX?
eGUX kurser og uddannelser er et tilbud til dem, der gerne vil læse hjemmefra. Med eGUX kan du få fleksibilitet ind i dit studieliv, så du kan få et hverdagsliv til at hænge sammen med at studere og få dig en uddannelse – uden at du og evt. familien skal flytte fra din by eller bygd.

eGUX er en del af GUX Sisimiut og studieadministrationen er placeret på GUX Sisimiut.

Den 2-årige uddannelse på eGUX startede i august i 2019. Formålet med eGUX er at sikre, at gymnasiale fag kan gennemføres af flere uanset bosætning, alder og familiesituation.

eGUX er generelt for voksne som ønsker fleksible studier, og fungerer desuden som et særligt godt tilbud til ansøgere med bestemte diagnoser. Der optages cirka 100 årligt på eGUX.

Uddannelsen har vist sig at være et meget succesrigt tiltag i forhold til at få flere i uddannelse, da den rammer en målgruppe vi ikke tidligere har fået fat i. Videre kan eGUX vise sig at inspirere andre dele uddannelsessystemet inden for fjernundervisning.

For yderligere oplysning kontakt ministersekretær Paninnguaq Steenholdt telefon +299 34 57 02