Mulighed for vaccinationsattest for udrejsende

Hvis du planlægger at rejse ud af landet, kan du anmode Coronasekretariaet om at få udstedt en vaccinationsattest som bevis og dokumentation for, at du er blevet vaccineret mod covid-19. Tilbuddet gælder for borgere, som er delvist eller færdigvaccineret mod covid-19, og som har brug for at kunne dokumentere dette, eksempelvis under ophold i Danmark.

Vacciationsattesten fra Coronasekretariatet vil blandt andet kunne bruges i Danmark, som dokumentation for vaccination.

I Danmark kræves der i mange restauranter, forlystelser og attraktioner, at man kan fremvise dokumentation for, at man enten er vaccineret mod covid-19 eller er blevet testet negativ indenfor 72 timer, for at få adgang. Vaccineattesten fra Coronasekretariatet vil kunne bruges som dokumentation for vaccination mod covid-19 under ophold i Danmark.

I Grønland er der aktuelt ingen krav om at skulle fremvise vaccineattest for at få adgang til restauranter og lignende.

Der pågår et arbejde med at få analyseret om Grønland kan få etableret en permanent Coronapas-ordning, som er godkendt af myndigheder på tværs af forskellige lande. Indtil sådan en ordning er etableret, vil der kunne udstedes en vaccineattest som bevis på ens vaccinationsstatus.

Vaccinationsattest fra Coronasekretariatet

Når du er blevet vaccineret mod covid-19, kan du anmode om at få udstedt en vaccineattest. Dette gøres ved at skrive til vaccinationsattest@nanoq.gl med oplysning om dit navn, CPR-nummer og mailadresse. Du vil herefter få tilsendt din vaccinationsattest som en pdf-fil via e-mail.

Følgende information vil fremgå af vaccinationsattesten: Dit navn, CPR-nummer, din historik for antal stik og status for vaccination samt eventuelle PCR-test, som du har fået foretaget. Du vil få tilsendt attesten på mail som en pdf-fil.

Det er en god idé at downloade og printe attesten, så du altid kan fremvise den ved forespørgsel.

Der er en forventet ekspeditionstid på min. 7 dage.

Hvis du ikke er vaccineret og gerne vil have adgang til aktiviteter i Danmark, der kræver coronapas eller negativt podningssvar, kan du få foretaget en PCR-test eller en Quicktest i Danmark. Denne form for dokumentation gælder i 72
timer efter podning.

Du kan læse om de aktuelle danske regler for brug af Coronapas her: Coronapas - hvor og hvordan? https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/coronapas