Vaccinationer i Nuuk samt Ilulissat og bygder

vaccination I perioden fra den 1. til 8. juni gennemføres der den største vaccinationsrunde med Modernas vaccine i Nuuk og Ilulissat for borgere over 50 år og for borgere over 18 år i bygderne omkring Ilulissat.

På grund af sidste uges smitteudbrud i Nuuk blev planerne for vaccinering af Nuuks borgere fremskyndet. Allerede fra i morgen, tirsdag den 1. juni påbegyndes derfor vaccinationerne i Nuuk, hvor man starter med de ældste og arbejder sig aldersmæssigt ned igennem årgangene. Dette pågår, mens endnu et vaccinationshold starter vaccinering af borgerne i Ilulissats bygder, inden de når frem til Ilulissat den 2. juni.

Hold dig opdateret på corona.nun.gl

Vaccinationsplanerne for Nuuk samt Ilulissat og bygder er offentliggjort og publiceret på corona.nun.gl under ”Vaccination” og ”Næste vaccinationssted”. Der kan ske ændringer i planen pga. vejrlig f.eks., så coronasekretariatet anbefaler at man holder sig opdateret på hjemmesiden.
Med forbehold for ændringer ift. tid og sted, ser planen foreløbigt således ud:

Ilulissat og bygder

1. juni 2021: Vaccination i Saqqaq, Qeqertaq og Oqaatsut

Den 1. juni vaccineres borgere i Saqqaq, Qeqertaq og Oqaatsut, som er 18 år og ældre (+18).
Tid og sted:
Saqqaq: kl. 10-13, Servicehus
Qeqertaq: kl. 14-16, Servicehus
Oqaatsut: kl. 18, Skolen

2. juni 2021: Vaccination i Ilulissat
Den 2. juni vaccineres borgere i Ilulissat, som er 50 år og ældre (+50). Tilbuddet gælder borgere, som er født før 2. juni 1971.
Tid og sted:
Kl. 8:30 til 18:00, Sermermiut

3. juni 2021: Vaccination i Ilimanaq
Den 3. juni vaccineres borgere i Ilimanaq, som er 18 år og ældre (+18).
Tid og sted:
Kl. 10, Forsamlingshuset

Nuuk

1. juni 2021, alle fra 61 år og opefter, Ukaliusaq skolen
2. juni 2021, 60 – 57-årige, Ukaliusaq skolen
3. juni 2021, 56 – 54-årige, Ukaliusaq skolen
8. juni 2021, 53 -50- årige Ukaliusaq skolen

Vaccination med Moderna
Vaccinen der anvendes, er fra firmaet Moderna. Vaccinerede sikres effektivt mod et alvorligt covid-19 sygdomsforløb. For at undgå en epidemi er det afgørende, at så mange som muligt vaccineres. Derfor opfordres alle borgere til at takke ja til vaccinationen. Gravide og ammende tilbydes dog aktuelt ikke at blive vaccineret da vaccinen ikke er godkendt til disse grupper.

Der vil blive informeret om vaccinationsplanen på plakater i byen og i bygderne, på hjemmesiden corona.nun.gl og Naalakkersuisuts Facebook-side.