Der implementeres foranstaltninger mod smittespredning

Efter fundet af en smittede i Nuuk hvor smittekilden er ukendt sættes der ind med foranstaltninger mod smittespredning i Nuuk. Arbejdet vil gå roligt og fornuftigt til værks ud fra de erfaringer vi har gjort os under pandemien.

I første omgang er alle ansatte i den berørte virksomhed gået i karantæne og testes for covid-19 i dag.

Nu anmodes der om, at personer der har været på følgende beværtninger lørdag d. 22/5 til at lade sig teste i testcenteret i dag fra kl. 12.30 – 15.00 eller i morgen mellem 12.30-13.30, for at undgå yderligere smittespredning.

Det er personer som lørdag d. 22/5 har været på Hereford Beefstouw samt Skyline bar i tidsrummet kl. 20 – 00.00 og Daddy’s Pub i tidsrummet 00.00-02.00.

Fra og med i dag til og med mandag d. 31/5, gælder følgende restriktioner i Nuuk
  • Alt transport ud af Nuuk er lukket, herunder kystskibet og der opfordres til, at man ikke rejser til Nuuk. For kystskibet er det gældende, at skibet kan sejle fra Nuuk uden passagerer fra Nuuk.
  • Beværtninger, restaurationer, kulturelle begivenheder herunder koncerter skal lukke ligesom sportsarrangementer, fitnesscentre og foreningssport skal lukke. Skoler og institutioner er fritaget og kan holde åbent som normalt.
  • Der indføres krav om mundbind for alle personer over 12 år i butikker, forretninger, bibliotek, kirker, busser og Dronning Ingrids Hospital – skoler og institutioner er undtaget.
  • I offentlige transport er det gældende at busser kun kan medtage passagerer svarende til antallet af siddepladser ligesom kravet om mundbind for personer over 12 år gør sig gældende.
Disse restriktioner er midlertidige til og gælder til og med mandag d. 31/5 hvor der på baggrund af de oplysninger som vil blive indhentet hen over weekenden, vil blive taget stilling til det videre forløb og eventuelle restriktioner.

I forlængelse heraf er der iværksat fremskyndelse af vaccinationen i Nuuk for aldersgruppen 50 – 64-årige. Planlægningen af dette pågår stadig og der vil komme en udmelding snarest mulig.

Beslutningen om at indføre ovenstående restriktioner på baggrund af at der sent i går kom et nyt smittetilfælde, der har professionel relation til de andre to nuværende tilfælde i Nuuk, men umiddelbart ikke har haft kontakt med dem.

Dermed har vi en situation nu, hvor smittekilden er ukendt.

Vedkommende der testede positiv i går er indrejst for seks uger siden og har i weekenden besøgt nattelivet. Vedkommende kan meget vel være udsat for smitte der, eller uvidende have været smittebære på det tidspunkt.

Beslutningen om restriktionerne er bygget på sundhedsfaglige anbefalinger og alle partier har været inddraget og orienteret om processen.