Nyt smittetilfælde med covid-19 i Nuuk

Tirsdag den 25. maj 2021, blev to personer uden forudgående kontakt til hinanden testet positiv med covid-19 ved re-test på femtedagen – og torsdag den 27. maj blev endnu en person med professionel relation til de andre testet positiv med covid-19. De nødvendige foranstaltninger, i forhold til smitteopsporing, er igangsat. Der vil være løbende opdateringer om forløbet.

Arrangementer og forsamlinger

Når der konstateres smitte med Covid-19 er der i bekendtgørelsen om arrangementer angivet, at der de næste 30 dage herefter, ikke må afholdes arrangementer m.v. i den pågældende by, hvor det er en almindelig forudsætning eller forventning for afholdelsen af arrangementet m.v., at deltagere indrejser fra andre kommuner. Dette forbud har Landslægeembedet dog mulighed for at dispensere fra, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Der vil dog først foreligge et endeligt og fuldt overblik over situationen i løbet af de næste par dage. Først når der foreligger en endelig afklaring, vil Landslægeembedet vurdere om der kan dispenseres fra forbuddet. Indtil Landslægeembedet meddeler andet, er forbuddet naturligvis gældende.

Vigtigt at overholde karantænebestemmelserne og andre forholdsregler 

Alle borgere anbefales at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler, som kan nedsætte risikoen for smittespredning:

  • Hold afstand og undgå fysisk kontakt.
  • Husk at holde god håndhygiejne.
  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer og kontakt straks det lokale sundhedsvæsen med henblik på at blive testet.

Er der spørgsmål er man velkommen til at kontakte corona hotline på tlf. 80 11 00 eller via corona@nanoq.gl