Nye ansigter på Grønlands repræsentationer

Per 1/8 2021 gennemføres en rotation af de udsendte chefer på de grønlandske repræsentationer i udlandet:
• Jacob Isbosethsen udsendes som repræsentationschef til den nye repræsentation i Beijing, Kina. Jacob Isbosethsen kommer fra en stilling som repræsentationschef i Reykjavik.
• Tove Søvndahl Gant udsendes som repræsentationschef til Reykjavik, Island. Tove Søvndahl Gant kommer fra en stilling som seniorrådgiver i Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima.
• Inuuteq Holm Olsen udsendes som repræsentationschef til Bruxelles, Belgien. Inuuteq Holm Olsen kommer fra en stilling som repræsentationschef i Washington DC.
• Kenneth Høegh udsendes som repræsentationschef til Washington D.C., USA. Kenneth Høegh kommer fra en stilling som departementschef i Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima.
• Mininnguaq Kleist hjemkaldes til Nuuk den 1/8 2021. Mininnguaq Kleist har siden 2016 varetaget posten som repræsentationschef i Bruxelles.
Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima Pele Broberg udtaler:

“Jeg er glad for, at vi kan gennemføre denne rotation af medarbejdere på poster i udlandet, herunder at få besat den nye position som repræsentationschef i Beijing.

Jeg er også glad for at vi hjemkalder medarbejdere, for det at arbejde med udenrigsanliggender skal være et naturligt skifte mellem arbejde herhjemme og på udeposter.

Jeg kan videre fortælle at vi i dag har en gruppe af erfarne grønlandske diplomater, som vi kan udsende for at varetage vores lands interesser i udlandet. Jeg takker for medarbejdernes fleksibilitet og villighed til at påtage sig disse opgaver, langt fra vores land.”

For yderligere oplysning kontakt Juno Berthelsen, Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima, tlf.+ 299 26 73 72 , e-mail: jube@nanoq.gl