Møde med USA’s Udenrigsminister Antony Blinken 17.maj 2021

Efter det første møde i København: Naalakkersuisoq Pele Broberg har haft de første samtaler med den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken. Pele Broberg ser frem til besøget af den amerikanske udenrigsminister i Kangerlussuaq.

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima Pele Broberg deltog i et møde med USA’s Udenrigsminister Antony Blinken mandag 17. maj 2021 i København, dette sammen med den danske og færøske udenrigsminister.

Mødet var for Naalakkersuisoq Pele Broberg en optakt til Antony Blinkens forestående besøg i Kangerlussuaq.

Naalakkersuisoq Pele Broberg sagde i sin henvendelse til den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, at Grønlands vigtige rolle for den nordamerikanske og transatlantiske sikkerhed blev anerkendt i forbindelse med aftalerne af 28. oktober 2020. Denne anerkendelse af Grønlands rolle har både en symbolsk og principiel værdi.

Naalakkersuisoq Pele Broberg lagde videre vægt på behovet for afspænding og stabilitet som grundelementer for økonomisk vækst og gennemsigtighed i Arktis. Arbejdet for at implementere samarbejdsaftalen af 28. oktober mellem Grønland og USA er igangsat, og man vil fra grønlandsk side fokusere på etablering af formelle handels- og investeringsaftaler.

Pele Broberg udtalte:
”Jeg ser frem til, sammen med Formanden for Naalakkersuisut, at byde den amerikanske udenrigsminister velkommen til Grønland. Vi skal her søge at fremme de grønlandsk-amerikanske relationer. Udviklingen af det bilaterale forhold med USA, specielt på handels- og investeringsområdet, er en nøglefaktor i udviklingen af relationen mellem Grønland og USA”.


Kontaktinformation:
Juno Berthelsen, Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima, tlf. +45 53128972 (midl.) + 299 26 73 72, e-mail: jube@nanoq.gl