Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Peter Olsen holdt tale

Arktiske forskningsministre, repræsentanter for arktiske oprindelige folk, samt lande syd for Arktis, afholdt den 8.-.9 maj 2021, det tredje Arktisk Forskningsministermøde (Arctic Science Ministerial – ASM3) online.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke Peter Olsen holdt tale med fokus på at støtte øget samarbejde om arktisk forskning.
Efter mødet underskrev deltagerne erklæring med hovedbudskabet: ”Viden for et bæredygtigt Arktis”. Temaet for erklæringen var at; monitorere, forstå, reagere og styrke de kommende generationer gennem kompetenceopbygning i et forandret Arktis.

Formålet med ASM3 er gennem øget internationalt samarbejde, at øge monitorering og forståelse for forandringer i Arktis.

Naalakkersuisoq sagde bl.a. i sin tale: ”Som et forhåbentligt betragteligt bidrag til International Arktisk Forskning har Grønland i Samarbejde med Danmark etableret International Arktisk Hub”.

Hubbens formål er at facilitere, grønlandske forskere til øget internationalt netværk, samt for at drage nytte af udenlandske forskeres videns produktion der kommer for at forske i landet.

For yderligere oplysning kontakt forskningskoordinator Sten Lund i Departementet for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke, stlu@nanoq.gl, tlf +299 34 56 27

Læs talen her

På engelsk