USA’s udenrigsminister Antony Blinken besøger Grønland

Formanden for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede og Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima Pele Broberg skal mødes med USA’s udenrigsminister Antony Blinken

Når Antony Blinken besøger Grønland den 20. maj 2021, bliver Múte Egede Bourup vært for besøget i Kangerlussuaq. Besøgets formål er først og fremmest, at bekræfte den gode relation mellem USA og Grønland, samt at drøfte den videre udvikling af det bilaterale samarbejde.

”Jeg glæder mig til at byde Antony Blinken velkommen til vores land. Jeg ser dernæst frem til at drøfte den videre udvikling af samarbejdet med vores store nabo i vest. Særligt ser jeg frem til at vi i fællesskab kan fremme det økonomiske og kulturelle samkvem mellem vores lande” siger Múte Bourup Egede.

Inden den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken besøger Grønland, skal Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima Pele Broberg mødes med ham i Danmark den 17. maj.

”Vi har et godt og vigtigt samarbejde, som Grønland og USA enedes den 28. oktober 2020 om at formalisere på en række overtagne områder. Det bliver positivt for vores lande at udvikle relationen mellem os, særligt med tanke på handel og investeringer ” siger, Pele Broberg.

Efter mødet i København, skal Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima Pele Broberg til Reykjavik for at deltage i Arktisk Råds ministermøde den 19.-20. maj. Dette bliver sammen med den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken, den danske Udenrigsminister Jeppe Kofod samt Færøernes Lagmand Bárður á Steig Nielsen.

Alle møder bliver gennemført med stor fokus på COVID-19 og med fuld efterlevelse af myndigheders regler og anbefalinger.

Kontaktinformation:
Uiloq Mathæussen, Presserådgiver i Formandens Departement, tlf. +299 34 51 28 / +299 22 85 02, e-mail umat@nanoq.gl

Juno Berthelsen, Ministersekretær for Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv, Handel og Klima, tlf.+ 299 26 73 72 / + 45 53 12 89 72, e-mail: jube@nanoq.gl