Nye lempelser i forsamlingsbekendtgørelsen

Naalakkersuisut har besluttet at lempe på restriktionerne i forsamlingsbekendtgørelsen, som træder i kraft den 8. maj 2021.

I den opdaterede forsamlingsbekendtgørelse fjernes restriktionerne på, hvor mange personer, der må opholde sig i lokaler, hvortil offentligheden har adgang, som f.eks. butikker. Der er dermed ikke længere restriktioner om, at der maksimalt må tillades adgang for 50% af det antal personer, som lokalet er godkendt til af brandmyndighederne. De øvrige krav ændres ikke og er derfor fortsat gældende, herunder at der opsættes informationsmateriale fra Landslægeembedet om god hygiejne, at Landslægeembedets anbefalinger overholdes, og at der så vidt muligt er vand og sæbe eller håndsprit tilgængeligt for kunder og besøgende.

Derudover fjernes kravet om at desinficere genstande og overflader til arrangementer, hvor mere end 50 personer deltager.

Afslutningsvis er det ikke længere et krav, at transportmidler ikke må medtage flere passagerer, end der er siddepladser.


Bekendtgørelsen er blevet kundgjort på Naalakkersuisuts kundgørelsesportal.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte afdelingschef Martin Pedersen på telefon 34 66 18 eller mail mrpd@nanoq.gl