Gå til sidens indhold
  1. Del link

Myndighedsflyvning stopper og nye indrejseregler træder i kraft 3. maj 2021

Sendes af: Departement for Sundhed
Kangerlussuaq
Der har siden årsskiftet været såkaldt myndighedsflyvning, hvor mulighederne for at indrejse har være væsentligt begrænset. Den 3. maj 2021 stopper myndighedsflyvning og der tillades herefter fri indrejse, dog med antalsbegrænsninger.

Der vil i en periode være begrænsninger på antallet af personer der kan indrejse. Indledningsvis tillades luftfartsselskaberne at medtage op til 200 personer pr. flyafgang på atlantruten, med tre afgange om ugen.

Antallet af personer der tillades at indrejse om ugen vil blive reguleret i nødvendigt omfang, afhængigt af hvordan vaccinationsprocessen forløber og risikoen for at blive smittet med Covid-19 udvikler sig.
På corona.nun.gl vil Coronasekretariatet løbende oplyse om hvor mange indrejsende luftfartselskaberne maksimalt må medbringe pr. uge.

Reguleringen af antalsbegrænsningerne sker i den netop kundgjorte bekendtgørelse om maksimalbelægning på luftfartøjer. Foruden denne er bekendtgørelsen om betingelser for rejse til og i Grønland og bekendtgørelsen om midlertidige restriktioner vedrørende forsamlinger, lokaler hvortil offentligheden har adgang, og transportmidler (Fase 1) også kundgjort med ny gyldighedsperiode.

Bekendtgørelserne bliver kundgjort på på naalakkersuisuts kundgørelsesportal.

Yderligere oplysninger kan fås ved at kontakte afdelingschef Martin Pedersen på telefon 34 66 18 eller mail mrpd@nanoq.gl