Vacciner bringer os tættere sammen

WHO markerer årligt ”World Immunization Week” i den sidste uge i april.

I år har ugen en særlig stor betydning grundet den verdensomspændende COVID-19 pandemi.

Formålet med International Vaccine Uge er at sætte fokus på de positive effekter, som vaccinerne har haft igennem tiden.  Vacciner har i dag stor betydning for at smitsomme sygdomme, såsom mæslinger ikke spreder sig uhæmmet. Vacciner sikrer, at vores børn vokser op uden alvorlige smitsomme sygdomme og at

der ikke sker dødsfald eller invaliditet som følge af de smitsomme sygdomme.

 

”I vores levetid har det aldrig været tydeligere end lige nu hvor gavnligt vacciner er. Vi oplever at vaccinen mod coronavirus, sikkert og langsomt åbner verden igen. Grønland har brug for at være tæt med resten af verden og der sker kun ved at så mange som muligt lader sig vaccinere”, udtaler Kirsten L. Fencker.

 

Tilbuddet om vaccination med COVID-19 er et vigtigt redskab for at sikre landets sundhed. Når Grønlands grænser åbnes igen, er det vigtigt, alle på 18 år og derover har fået vaccinen. Kun med denne tilgang vil det være muligt at undgå udbredt samfundssmitte. Naalakkersuisoq for Sundhed ser positivt på de nyeste vaccinetal, hvor andelen af vaccinerede er steget.

 

Vaccinationerne i Ittoqqortoormiit havde en tilslutning til vaccinen på 88%, hvor den i Qeqertarsuaq var 81% og Qasigiannguit 80%.

På nuværende tidspunkt har 8.809 borgere fået vaccinen 1. gang og 4298 er færdigvaccinerede.

 

Slutteligt udtaler Kirsten L. Fencker, at ”det er glædeligt at så mange har taget imod tilbuddet om vaccination i Ittoqqortoormiit, Qasigiannguit og Qeqertarsuaq. Som ny Naalakkersuisoq for Sundhed er det vigtigt for mig at udtrykke, hvor vigtigt det er at så mange som muligt lader sig vaccinere. Det er afgørende for at vi kan normalisere samfundslivet og sikre at der fortsat ikke er COVID-19 smitte i vort land”.

For yderligere oplysninger kan departementschef Tine Pars kontaktes på telefon 34 66 25 eller email tine@nanoq.gl .