Falske rygter om vaccinationer på Facebook

Coronasekretariatet meddeler, at der florerer mange falske rygter på Facebook om bivirkninger af coronavaccinerne.

Det skal indskærpes, at rygterne om blodpropper og dødsfald som følge af vaccinationer i Grønland er fuldstændig uden hold i virkeligheden. Der er ikke konstateret blodpropper eller dødsfald som følge af vaccinationer i Grønland. Det er udelukkende Moderna og Pfeizer vacciner der anvendes her i landet.

Coronasekretariatet opfordrer facebook brugere til at være kildekritiske i forhold til informationer om vaccinationer.

Derfor kan vi kun opfordre til at folk forholder sig til, hvem der er afsender, kildens troværdighed, hvordan kildens udsagn blev til og måden det bliver delt på, af hvem. På nun.gl kan oplysninger om  coronavaccinerne i Grønland findes.

 

Grønland står for at skulle normalisere samfundet og genåbne samfundet i takt med vaccinationerne, som foregår over hele verden. Derfor er det beklageligt, hvis falske rygter er medvirkende til, at folk kommer i tvivl om de vil vaccineres.

Vaccinationerne er altafgørende for at normalisere tilstandene her i landet og andre lande, og antallet af vaccinationer skal øges betragteligt, for at samfundssmitte skal kunne undgås.

Prioriter tilbuddet

Det er en større logistisk opgave at administrere så store mængder vacciner over så store geografiske afstande og til så alsidige lokaliteter, så borgere opfordres til at takke ja til vaccinationen, mens der er vaccinationer i deres byer eller bygder. Hvis man vælger at takke nej til tilbuddet nu, og ombestemmer sig senere, så kan man risikere at skulle vente til vaccinen bliver mere almen tilgængelig.